setup utility 18.1.0
  • Hello,

    when I installed the new Setup Utility 18.1.0 and I clicked "Early Maps Access"
    then the Setup will install a new Version 18.1.4
    During installing I got an error Message "the Setup.dat ist not RAR file"
    the next Messages "Unable to copy new files. Running the old Setup Version"

    Greets
    Siggi
  • 58 Comments sorted by
  • I installed the updated CE Version but i can't (manually) start the Program
    Error Message:
    Cannot find Navigator (or one of its components)
    Version 17. was running without any trouble
  • No way to start WinCE v18.1.7on my device
  • anyone has a link to v17.1.6 for winCE (pnd_app.rar)?
  • Podobne do mnie: po zainstalowaniu 18.1.7 na Windows CE PDA nie mogę uruchomić aplikacji ...
  • Similar to me: after installing 18.1.7 on the Windows CE PDA I can not start the application ...
  • wince v18.1.7 is still not working even with fresh install (no previous settings)
    last working version was 17.1.6, i need pnd_app.rar for v17.1.6
  • Same here - 17.1.6 was fine. 
    Today, after update to 18.1.7 fails to launch in WIN CE device. Fresh installation to clean directory does not help...

    Interesting:
    " AYGSHELL.DLL is only part of Windows Mobile/Embedded Handheld/PocketPC but NOT on any Windows CE device."

    EDIT: I noticed some logs in memory card, so adding them here:
  • I also tried, but 18.1.7 is not running on WIN CE device.
  • May it works on W10 but still not on a Win CE devive.
  • Dear MapFactor Team

    I just updated the Navigator Free on my Wince device to version 18, but the newly installed undate does not load on the system. in fact I have lost my previous version (17) which was working properly now.



    please help on this issue



    Yours,


    Iman

  • why there is no administrator answering? i sent an email to mapfactor no response came back, its been a week since members have problem using navigator free in wince
  • collapse;width:183pt"> http://www.selectyourgf.com/
  • The same what Siggi explains happens here.

    Additionally when I try to install the WINCE application with Setup Utility 18.1.0 on a SD card it finishes immediately with message "Operation finished", but does nothing

    Uli
  • I had no problems. Install of WINCE-Version on local medium and PC-Version was possible. I did'nt do the update of the Setup Utility within the Setup Utility instead download the new version and install it in the folder of the old version.
  • Hello frisian,

    is your correct SetupVersion 18.1.4 ?
    Version 18.1.0 works fine, but when I clicked "Early Maps Access"
    Setup want to install Version 18.1.4,
    see above,

    Siggi
  • Ok, when I unclick "Early Map Access" I too can install the WINCE Version on a local medium. but it is still version 17.1.6.1.
    The PC version however is 18.1.4
    Setup version stays 18.1.0.
    If click "Early ...." then see above

    Uli
  • Same problem here....
  • Ik have the same problem. Unable to use navigation now.
    Tried to manually extract the rar file to my SD card bit that doesn't work.
    Is anyone working on this issue? Or anyone know a solution?
    Maybe a download of an older version of the install assistant?
  • I just installed Setup utilities 18.1.0 and then both PC Navigator 18 and Mapexplorer 18
    I also downloaded free maps and then installed them to memory card without any problem

    files are not supposed to extract, just copy

  • Hello tomas,

    yes, 18.1.0 works fine, but click " Early Maps Access"
  • Hello tomas,
    I downloaded now the newest Version 18.1.0,
    after install, I shall install a new Version 18.1.5, but 
    the new Version will not successful install; when
    I tested it for two times, the Setup will suddenly install the Version 18.1.4 
  • Version 18.1.4 will be installed by click on "Early Maps Access"
  • I did as Thomsas said:

    - Formatted SD card,
    - Installed Map Explorer
    - Installed PC Explorer

    After that the installation of the WinCE version to SD card was succesful

  • I just put in the newly installed SD card but my device (DJ7088) won't start the naviagtion application. Is there any way to still install a previous version, like 17 or 16 to a SD card?
  • Same here,

    17.1.6 was still starting.
    18.1.5 doesn't.
    It seems to request other or more .dll's which version 17 didn't need.
    Haven't found out yet which ones.
    So back to 17.x

    So like  @Oldie mentioned in another thread WINCE and the MF WINCE version gets more and more useless.
    Another flaw is that TMC is useless because the location data tables are since a while no longer present or incorrect.
    Or the option "Do not turn maps" is still not persistant.

    Uli


  • Same here. I had V17 installed, and obviously it installed 18.1.0 FREE automatically. First I got the same "RAR" error, now this one is gone but it again and again wants to install the update to 18.1.5. But this is a never ending loop.

    The current map updates are even visible in the list but at the top of the list there is always the installer update, so I cannot load map updates anymore (which is the only function I use).

    Windows 10 1803

    Kristian
  • Setup wizard/WinCE v18.1.7 is available, test and report back, installing it now
    setup wizard update loop is fixed, not sure about wince yet because wince navigator free v18.1.5 was unable to launch in wince6.0 car headunit (v17 was ok)
  • Hi shahrokh_king,
    thank you for this infornations!
    The new Version 18.1.7 works really fine!
  • Still unable to launch on my CE device.
  • I checked v18.1.7 with "Dependecy Walker" and like I suspected above it requires on my device (MEDION P4445, WINCE 5.5, fresh install, no update) 2 more .dlls which weren't needed before: aygshell.dll and cellcore.dll.
    Added them and then at least navigator started, let me select language and voice, showed the splashscreen and the welcome and the worldmap.
    Then depending on what I did, zooming in, searching a place etc it crashed.
    Here are some log endings when it crashed:
    *******************
    Searching a location
    PROFILER: (TS) loadMapResources: NavigationGui constructed - 28.907 secs
    PROFILER: (TS) loadMapResources: remote communication started - 28.910 secs
    PROFILER: <2> loadMapResources: finish - 22.835 secs
    PROFILER: (TS) BarneyApplication::initBarneyUniverse() ResourceContainer HOT initialization - 33.674 secs
    PROFILER: (TS) BarneyApplication::initBarneyUniverse() FINISHED - 33.723 secs
    PROFILER: <1> initBarneyUniverse() - 32.900 secs
    Tuple::parseValueUnicode - parsing value '' in 'none' tuple failed
    Tuple::parseValueUnicode - parsing value '' in 'none' tuple failed
    PROFILER: <2> Search::setContext - 0.002 secs
    PROFILER: <1> Search::Search - mode - 0.005 secs
    PROFILER: <1> Search::setContext - 0.008 secs
    PROFILER: <1> narrow-row - 0.086 secs
    PROFILER: <1> narrow-key 'DEU' - 0.068 secs
    PROFILER: <1> narrow-row - 1.814 secs
    PROFILER: <1> narrow-key 'GER' - 1.056 secs
    PROFILER: <1> narrow-key 'GERMERING' - 0.545 secs
    PROFILER: <1> narrow-row - 2.558 secs
    Aurora::drawPngToHdc: Cannot load skin from resource: 393
    Aurora::drawPngToHdc: Cannot load skin from resource: 173
    Aurora::drawPngToHdc: Cannot load skin from resource: 393
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 160
    Aurora::drawPngToHdc: Cannot load skin from resource: 393
    *************************************
    also searching
    PROFILER: (TS) BarneyApplication::initBarneyUniverse() ResourceContainer HOT initialization - 30.201 secs
    PROFILER: (TS) BarneyApplication::initBarneyUniverse() FINISHED - 30.258 secs
    PROFILER: <1> initBarneyUniverse() - 29.584 secs
    Tuple::parseValueUnicode - parsing value '' in 'none' tuple failed
    Tuple::parseValueUnicode - parsing value '' in 'none' tuple failed
    PROFILER: <2> Search::setContext - 0.002 secs
    PROFILER: <1> Search::Search - mode - 0.007 secs
    PROFILER: <1> Search::setContext - 0.008 secs
    PROFILER: <1> narrow-row - 0.088 secs
    PROFILER: <1> narrow-key 'DEU' - 0.068 secs
    PROFILER: <1> narrow-row - 1.816 secs
    PROFILER: <1> narrow-key 'G' - 0.672 secs
    PROFILER: <1> narrow-key 'GER' - 0.834 secs
    PROFILER: <1> narrow-key 'GERM' - 0.660 secs
    PROFILER: <1> narrow-key 'GERMER' - 0.284 secs
    PROFILER: <1> narrow-key 'GERMERI' - 0.255 secs
    PROFILER: <1> narrow-row - 2.571 secs
    PROFILER: <1> narrow-row - 0.001 secs
    __except-ion handling (hard crash)
    ***************************************
    or just zooming into the world map
    PROFILER: (TS) loadMapResources: remote communication started - 27.810 secs
    PROFILER: <2> loadMapResources: finish - 21.571 secs
    PROFILER: (TS) BarneyApplication::initBarneyUniverse() ResourceContainer HOT initialization - 29.183 secs
    PROFILER: (TS) BarneyApplication::initBarneyUniverse() FINISHED - 29.223 secs
    PROFILER: <1> initBarneyUniverse() - 28.204 secs
    Tuple::parseValueUnicode - parsing value '' in 'none' tuple failed
    Tuple::parseValueUnicode - parsing value '' in 'none' tuple failed
    Exception stlp_std::exception& exception caught: .\src\main.cpp(183) message:'bad alloc'
    MemPool2 - allocated 0 blocks (blocksize 4096, memsize 4194304)
    Application has finished
    ******************************

    I never could see the map.

    If you need the complete logfiles tell me how.

    Uli


  • Hm. I can report that it works now. At least it did the installation this time and I could download the recent map updates as usual. 8.1.7 FREE on W10.
  • please be patient, we are working on it
  • thx for the answer, please share pnd_app.rar for v17.1.6 wince till the issues with v18 get solved, i loved using navigator free on my car but its a week i cant use it
  • @IMELANTRA , @shahrokh_king, what do you need, witch items????
    I am still running v17, thanks to mij backups, send me a private message, maybe i can help
  • thanks pidie, private msg sent
  • its interesting to me as a software developer myself, how can a developer not have a backup of previous versions he made
  • new version for WinCE (v18.1.8) is available, test and report back, ill test it tomorrow
  • seems to work ok !
  • works for me. thanks.
  • Default language are arabic, very hard to find german on a arabic menu.
  • That's German in Arabic
  • Yessss, it's working!!!!!
  • Did some testing today and I cannot confirm that this version for me is any better.

    I add log endings of 4 trials to get into WINCE 5.5-Navigator 18.1.8, all failed.
    The complete logs are available if necessary.

    Same configuration has been running since version,11 at least, maybe older.

    Trying to use the configuration files of version 16 and 17 result in a pink unreadable screen.


    new fresh installation plus extra needed DLL's, default settings
    *********************************************
    very first start
    asks for language and voice and license, shows warning and welcome screen
    starts up to show world map
    goto menu->settings GPS and configure both GPS and TMC, both get connected
    then crash

    Log
    COM DEVICE DISCONNECTED
    GNS DEVICE DISCONNECTED
    CONNECTING TO com device - port: COM1; speed: 38400
    GNS DEVICE DISCONNECTED
    GNS DEVICE DISCONNECTED
    CONNECTING TO com device - port: COM2; speed: 57600
    CONNECTION SUCCEEDED
    GNS DEVICE DISCONNECTED
    CONNECTING TO com device - port: COM1; speed: 38400
    Routing: opened germany_osm_south as 0.
    Exception stlp_std::exception& exception caught: .\src\main.cpp(183) message:'bad alloc'
    MemPool2 - allocated 0 blocks (blocksize 4096, memsize 4194304)
    COM DEVICE DISCONNECTED
    GNS DEVICE DISCONNECTED
    GNS DEVICE DISCONNECTED
    Application has finished

    COM2 is GPS, COM1 TMC
    ******************************************
    start until world map shows
    4 times zoom-in -> crash

    Log
    PROFILER: <4> RoutingProvider::updateRoutingData - 0.195 secs
    Routing: setVehicleProfile 'Car' type 1.
    PROFILER: <4> NavigationGui::loadLinkParams - 0.002 secs
    PROFILER: <3> NavigationGui::NavigationGui() FINISHED - 1.533 secs
    PROFILER: (TS) loadMapResources: NavigationGui constructed - 29.030 secs
    PROFILER: (TS) loadMapResources: remote communication started - 29.040 secs
    PROFILER: <2> loadMapResources: finish - 21.992 secs
    PROFILER: (TS) BarneyApplication::initBarneyUniverse() ResourceContainer HOT initialization - 33.598 secs
    PROFILER: (TS) BarneyApplication::initBarneyUniverse() FINISHED - 33.634 secs
    PROFILER: <1> initBarneyUniverse() - 32.101 secs
    GNS DEVICE DISCONNECTED
    CONNECTING TO com device - port: COM1; speed: 38400
    __except-ion handling (hard crash)
    *****************************************************
    Search input DEU hangs

    Log
    PROFILER: <1> initBarneyUniverse() - 28.474 secs
    GNS DEVICE DISCONNECTED
    CONNECTING TO com device - port: COM1; speed: 38400
    PROFILER: <2> Search::setContext - 0.003 secs
    PROFILER: <1> Search::Search - mode - 0.008 secs
    PROFILER: <1> Search::setContext - 0.009 secs
    PROFILER: <1> narrow-row - 0.093 secs
    PROFILER: <1> narrow-key 'DE' - 0.072 secs
    PROFILER: <1> narrow-key 'DEU' - 0.070 secs
    Aurora::drawPngToHdc: Cannot load skin from resource: 393
    Aurora::drawPngToHdc: Cannot load skin from resource: 173
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    Exception std::exception& e caught: .\src\ProtocolsDecoder.cpp(304) message:'bad alloc'
    ***********************************************
    Search input DE klick on DEUTSCHLAND input 8211 klick on 82110 hangs

    Log:
    PROFILER: <1> initBarneyUniverse() - 65.962 secs
    GNS DEVICE DISCONNECTED
    CONNECTING TO com device - port: COM3; speed: 38400
    GNS DEVICE DISCONNECTED
    PROFILER: <2> Search::setContext - 0.003 secs
    PROFILER: <1> Search::Search - mode - 0.008 secs
    PROFILER: <1> Search::setContext - 0.008 secs
    PROFILER: <1> narrow-row - 0.091 secs
    PROFILER: <1> narrow-key 'D' - 0.075 secs
    PROFILER: <1> narrow-key 'DE' - 0.069 secs
    PROFILER: <1> narrow-row - 1.821 secs
    PROFILER: <1> narrow-key '8' - 0.399 secs
    PROFILER: <1> narrow-key '82' - 0.256 secs
    PROFILER: <1> narrow-key '821' - 0.167 secs
    PROFILER: <1> narrow-row - 2.541 secs
    PROFILER: <1> narrow-key 'L' - 0.335 secs
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 161
    cannot load skin from resource: 159
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 161
    cannot load skin from resource: 159
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 161
    cannot load skin from resource: 159
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 161
    cannot load skin from resource: 159
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 161
    cannot load skin from resource: 159
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 161
    cannot load skin from resource: 159
    cannot load skin from resource: 160
    cannot load skin from resource: 161
    cannot load skin from resource: 159
    Aurora::drawPngToHdc: Cannot load skin from resource: 173
    Aurora::drawPngToHdc: Cannot load skin from resource: 171
    ******************************


  • I can confirm that WinCE version 18.1.8  starts up properly, but the settings are not persistent (after reboot asks for language and so on).

    Clean installation did not help. BUT i found this interesting log entries:

    IDC file: \Storage Card\NAVI\atlas_free.idc
    Trying to load \ResidentFlash\pn18\settings.xml
    \ResidentFlash\pn18\settings.xml loaded and initialized

    Seems that settings were stored in car navigation system, since sd card path is \Storage Card\NAVI\

    Cannot get to this location from car UI, so cannot clear the settings. 

    Logs:
  • v18.1.8 is working fine but setting wont remain after device restart
  • 18.1.8 crashes if i start navigation.
  • I had problems with settings as well, try to make clean installation and don’t copy favorites.xhtml, also download maps just after the installation
  • With v18 I can't use POI on map position and on destination.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Sign In with OpenID

In this Discussion